|
|
||||||||
|
Teplota |
|
|||||||
|
|
|
|||||||
|
|
|
|||||||
|
|
|
|||||||
|
Kalibrácia a meranie teploty |
|
|||||||
|
|
|
|||||||
|
Pri kalibrácii teploty sú základom stabilné zdroje teploty - kalibračné pece a kúpele, na zistenie konvenčne správnej teploty je nutné použiť kvalitný etalónový teplomer, ktorý si vyžaduje primerané digitálne vyhodnotenie, výstupom kalibrácie je obvykle kalibračný list. |
|
|||||||
|
|
|
|||||||
|
|
||||||||
|
|
|
|||||||
|
Pri práci mimo laboratória oceníme procesné kalibrátory, ktoré dovoľujú kalibráciu celých reťazcov, prípadne tiež dokumentačné kalibrátory, ktoré zároveň uchovávajú výsledky na základe ktorých priamo v procesu vznikajú kalibračné správy. |
|
|||||||
|
|
|